Συχνές ερωτήσεις.

Καράτε και Πρωταθλητισμός

Από ποια ηλικία μπορεί ένα παιδάκι να εγγραφεί στον σύλλογο σας; 3½ - 4 ετών είναι μία πολύ καλή ηλικία. Η ένταξη του στην ομάδα θα το βοηθήσει να κοινωνικοποιηθεί, προετοιμάζοντάς το καλύτερα για τα σχολικά του χρόνια.

Το παιδί μου είναι ατίθασο. Η πολεμική τέχνη θα το βοηθήσει ή υπάρχει πιθανότητα να γίνει βίαιο; Το παιδί σας δεν θα γίνει βίαιο, το αντίθετο μάλιστα. Μέσω της πολεμικής τέχνης θα αποκτήσει πειθαρχία και θα μάθει να ελέγχει τις αντιδράσεις του. Η όποια ενέργεια είναι συσσωρευμένη μέσα του θα εκτονωθεί μέσα από την προπόνηση με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό.

Είμαι ενήλικος και δεν έχω γυμναστεί ποτέ. Λέτε να τα καταφέρω; Υπάρχει ηλικιακός περιορισμός;  Και το Καράτε και το Ζίου Ζίτσου δεν απαιτούν ιδιαίτερες σωματικές δυνατότητες. Είναι τεχνικά αθλήματα που απαιτούν μόνο τακτική προπόνηση. Ένα γυμνασμένο σώμα φυσικά και ανταποκρίνεται καλύτερα, όμως και αυτό θα το καταφέρετε μέσα από την προπόνηση. Θα δειτε το σώμα σας να δυναμώνει, να γίνεται ευλύγιστο και να ανταποκρίνεται καλύτερα όχι μόνο στις ασκήσεις αλλά και στην εργασιακή καθημερινότητα. Η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο, παρά μόνο στην περίπτωση του πρωταθλητισμού.

Θα μπορούσα να κάνω ένα δοκιμαστικό μάθημα πριν την εγγραφή; Φυσικά!! Σας προσφέρουμε τρεις δωρεάν προπονήσεις για να είστε πιο σίγουροι για την επιλογή σας.

Είναι όμως αθλήματα για γυναίκες; Στον σύλλογο μας το γυναικείο φύλο κατέχει πολύ μεγάλο ποσοστό και μάλιστα διακρίνεται και αγωνιστικά !! Οι γυναίκες αγαπάνε τις πολεμικές τέχνες και εξελίσσονται σε πολύ καλές αθλήτριες. Αυτό εν μέρει οφείλεται στην μεθοδικότητα και συνέπεια που έχουν από την φύση τους, αλλά και στον δυναμισμό που κατά βάθος έχουν μέσα τους.

Ποιο το ποσοστό επικινδυνότητας και τραυματισμών; Έρευνες όπου έχουν πραγματοποιηθεί από Πανεπιστήμια του εξωτερικού, συγκαταλέγουν το Καράτε και το Ζίου Ζίτσου στα πλέον ασφαλή αθλήματα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι παγκόσμιες ομοσπονδίες έχουν θεσπίσει αυστηρούς κανόνες για την ασφάλεια των αθλητών. Οι επικίνδυνες τεχνικές έχουν αφαιρεθεί από την ύλη, τα χτυπήματα πλήρους επαφής απαγορεύονται και ο προστατευτικός εξοπλισμός (γάντια, επικαλαμίδες) είναι υποχρεωτικός. Μην ξεχνάτε ότι αθλούμαστε για να είμαστε υγιείς και να έχουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, όχι για να πονάμε ή να κουτσαίνουμε!!

Ποιά είναι η "καλύτερη" πολεμική τέχνη; Η πιο αποτελεσματική; "Αιώνιο" το ερώτημα... Άποψη μας είναι ότι η "καλύτερη πολεμική τέχνη" είναι αυτή που σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα, που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία και στον χαρακτήρα σας. Που περνάτε ευχάριστα σε αυτό το περιβάλλον, με αυτόν τον δάσκαλο και με αυτούς τους συναθλητές. Που δεν βλέπεις την ώρα να μπεις στο “τατάμι” και να ξεκινήσει το μάθημα, που φεύγεις κουρασμένος αλλά τόσο χαρούμενος και αναζωογονημένος. Δεν υπάρχουν καλές ή κακές πολεμικές τέχνες!! Βρείτε ένα δάσκαλο που να σας εμπνέει και να τον εμπιστεύεστε και προπονηθείτε τακτικά. Τόσο απλά...

Τι μπορεί να αποκομίσει κάποιος από τις πολεμικές τέχνες; Καλή υγεία, γερό και ελαστικό σώμα. Δύναμη πνευματική, αυτοπεποίθηση, και πειθαρχία.

Διδάσκετε Καράτε και Ζίου Ζίτσου. Ποια η διαφορά τους; Το καράτε είναι μια πολεμική τέχνη που βασίζεται κυρίως σε λαβές και  χτυπήματα. Το Ζίου Ζίτσου έχει ρίψεις, πάλη, μάχη εδάφους. Το ένα συμπληρώνει ιδανικά το άλλο. Και τα δύο μαζί μας προσφέρουν μια πολυεπίπεδη προπόνηση και μια ευρεία γκάμα γνώσεων που μας ολοκληρώνει σαν αθλητές - "μαχητές".

Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή μου σε αγώνες ή εξετάσεις; Όχι, σε καμία περίπτωση !! Ούτε επηρεάζεται η εξέλιξη σας εάν δεν ακολουθήσετε το σύστημα βαθμίδων - ζωνών.

Εάν κάποιος διακριθεί αγωνιστικά τι προοπτικές του δίνει το άθλημα; Αναλόγως της διάκρισης μπορεί να μοριοδοτηθεί για τις πανελλήνιες εξετάσεις, να μπει άνευ εξετάσεων στα ΤΕΦΑΑ, ενώ υπό προϋποθέσεις να διοριστεί σε Δημόσιο, ΟΤΑ. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να γίνει επαγγελματίας προπονητής μέσω των σχολών της Γ.Γ. Αθλητισμού.

Τι δικαιολογητικά θα χρειαστείτε για την εγγραφή; Μια φωτοτυπία ταυτότητος (πιστοποιητικό γέννησης εάν πρόκειται για ανήλικο), 4 φωτογραφίες και μια βεβαίωση καρδιολόγου σε ειδικό έντυπο που θα σας δώσουμε εμείς.